Nieuws

Lentefair 22 april op Goudse Manage: vier het voorjaar !

Lentefair Goudse Hout: vier het voorjaar!

 

 

Het natuur- en recreatiegebied de Goudse Hout is het meest veelzijdige sieraad van Gouda Noord.

Op 22 april van 11.00 – 16.00 uur kunt u kennismaken met de vele facetten van dit prachtige gebied. Een informatie- en verkoopmarkt op de Goudse Manege is het centrale vertrekpunt. Een overzicht en programma zijn daar beschikbaar. Daar en op vele andere plaatsen in de Goudse Hout kunt u meedoen aan allerlei activiteiten en kennis maken met uiteenlopende aanbiedingen voor jong en oud.

Een greep uit de activiteiten:

De Goudse Koetserij verzorgt per koets het transport tussen vier haltes in de Goudse Hout;
Een voorjaarsexcursie wordt verzorgd door de Heemtuin;
Proefzeilen op de plas kun je bij scouting Kastanujo;
Kikkers en padden vinden voor grootouders en kleinkinderen met het IVN
Een puzzeltocht voor basisschoolleerlingen bij het bewoners Netwerk Achterwillens;
Een stekjesmarkt bij de volkstuinvereniging Nieuw Leven;
Een clinic skaten van de Goudse Schaatsclub;
Een pony of een paard beleven, een e-bike testen op de Goudse Manege;
Scoutingactiviteiten bij meerdere scoutingclubs;
Behendigheidsdemonstraties op het trainingsveld voor honden;
In de binnen rijbaan van de manege is de promo-wagen aanwezig van Staatsbosbeheer, is er verkoop van beelden, recycle-sieraden en magneet sieraden, curiosa en schilderijen, moestuin producten;
Doorlopend zijn er activiteiten in het leslokaal van de manege als een clinic joga door Sasafit en een workshop de magie van aromatherapie; er zijn kramen waar kleding bedrukt kan worden, waar je kunt kennis maken met de aanpak van stress-release en balans-metingen;
Om 15.00 uur brengt het Voxpopkoor een ode aan de lente;
Om 15.30 uur is de uitslag van de fotowedstrijd;
Etc.

Voor meer informatie, zie  www.goudsehout.nl/lentefair.

De organisatie is in handen van de Goudse Manege, de Goudse Herdershonden vereniging en het bewoners Netwerk Achterwillens. Communicatie met de organisatoren verloopt via lentefairgoudsehout@gmail.com.

Graag tot ziens iedereen !

Inschrijving start as. maandag 2 april

Beste kinderen, beste ouders en vrijwilligers,

Ook dit jaar weer een Huttenbouwdorp Goudse Hout!

Voor wie

Na het succes van vorig jaar komt er dit jaar weer een fantastisch Huttenbouwdorp Goudse Hout. Alle kinderen uit Achterwillens en Middenwillens uit groep 3 tot en met 8 zijn welkom voor dit leuke evenement aan het begin van de zomervakantie.

Waar en wanneer: eerste week zomervakantie (17-19 juli) bij de Goudse Manage

Huttenbouwdorp Goudse Hout is ook dit jaar weer in de eerste week van de zomervakantie, van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 juli 2018. We zijn opnieuw te gast bij de Goudse Manege! Vorig jaar was het de eerste keer op het terrein van de Goudse Manege en dat is kinderen, ouders en vrijwilligers zeer goed bevallen.

De hutten staan dichter bij elkaar en alle voorzieningen zijn vlakbij, zoals toiletten, binnenruimte en de keuken van de Goudse Manege. Uiteraard zijn wij de Goudse Manege zeer erkentelijk voor de geboden gastvrijheid!

Met extra activiteiten en nieuwe natuurspeeltuin

Naast het bouwen van mooie hutten zijn er dit jaar weer extra sport- en spelactiviteiten voor de kinderen, zowel op de manege als in het Goudse Hout. En ook dit jaar mogen we weer paardrijden bij de Goudse Manege. Het Avondspel op de woensdagavond voor de oudere kinderen blijft… wat dat is blijft nog even een verrassing …..! En hopelijk is de nieuwe Natuurspeeltuin in de Goudse Hout open: dan zullen we daar zeker gaan kijken en spelen.

Sfeer en opzet

Wat blijft is het kleinschalige, gezellige karakter. Het aantal kinderen dat kan meedoen is beperkt. De planning is om net als vorig jaar acht hutten te gaan bouwen.

Het thema dit jaar is ‘Leven als een indiaan’!

Het wordt niet zomaar een huttenbouwdorp … het wordt een indianen-huttenbouwdorp met hopelijk ook tipi’s (wigwams), wichitaa’s (grashutten) of chickee’s (paalhutten). Alles onder leiding van opperhoofd Willifred. Het opperhoofd zal alle huttenbouwers graag vertellen hoe je de beste indianen-hutten kan maken … en hij weet alles van de dromenvangers, het windorgels en het maken van een goede amulet.

Inschrijven en betalen

De inschrijving start maandag 2 april as. U kunt uw kind(eren) aanmelden via het formulier op deze website Naar aanmeldformulier. Meedoen kost € 25 per kind. Daarnaast vragen we per kind een dagdeel hulp van een ouder/verzorger/opa/oma/wijkbewoner, geen talent willen we onbenut laten!

U kunt altijd contact opnemen met de organisatie indien u een betalingsregeling wilt. Na inschrijving ontvangt u een factuur op het ingevulde mailadres. Na betaling is de deelname definitief.

Meer weten?

Vragen? Ideeën of suggesties? U kunt altijd een mail sturen naar contact@huttenbouwdorpgoudsehout.nl of bellen met 06 38022292 (Resie) of 06 239 56 999 (Martin).

Graag tot ziens in de zomervakantie!

 

NB Locatie Huttenbouwdorp Goudse Hout

De Goudse Manege, Goudse Houtsingel 101

NB Parkeren tijdens het Huttenbouwdorp

Op het parkeerterrein naast de wielerbaan (Kale Jonkerpad) en via het wandelpad en de tijdelijke brug naar het Huttenbouwdorp

 


 

Huttenbouwdorp ook in 2018 !

Ook dit jaar is er weer een huttenbouwdorp voor jong en oud! Het is in de eerste week van de zomervakantie, waarschijnlijk van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 juli 2018. We zijn deze zomer weer te gast óp het terrein van de Goudse Manege zelf, dus vlakbij alle voorzieningen en activiteiten! Houdt deze website en facebook pagina in de gaten of abonneert u zich op de nieuwsmail. Deelnemers van vorige jaren krijgen van te voren bericht wanneer de inschrijving opent.

 


 

Leven op een Kasteel

Er zijn nog maar enkele plaatsen open … Meer weten? Meedoen? Inschrijven? reageer dan snel met het aanmeldformulier op deze website.

Dit jaar is meedoen nog leuker, want er is een thema en dat is  …. ‘Leven op een kasteel’ … Dit thema komt terug in het programma, het huttenbouwen en de terreinindeling ! Dit thema komt terug in het programma, het huttenbouwen en de terreinindeling: hoe, dat blijft nog een verrassing!

En verder zijn er ook dit jaar naast het hutten bouwen veel leuke andere sport- en spelactiviteiten. Zie het menu Programma en houd ook de nieuwsmail in de gaten!

 

Ook dit jaar een Huttenbouwdorp Goudse Hout

Ook dit jaar weer een huttenbouwdorp voor alle kinderen uit de wijk !

De reacties op het eerste Huttenbouwdorp Goudse Hout waren vorig jaar erg positief. Er komt dan ook dit jaar opnieuw een huttenbouwdorp voor alle kinderen uit Achterwillens en Middenwillens!

We verklappen alvast dat er wel wat gaat veranderen. Deze zomer zal het huttenbouwdorp namelijk niet meer bij de ingang van de Goudse Hout, maar op het terrein van de Goudse Manege zelf komen ….. We kunnen zo beter gebruik maken van alle mooie faciliteiten van de Manege, zoals de keuken, toiletten en binnenruimte. Uiteraard alle dank aan de Goudse Manege voor hun blijvende ondersteuning van het zomerevenement.

Wat blijft is het kleinschalige, gezellige karakter. Het aantal kinderen dat kan meedoen blijft dus beperkt. De planning is om hetzelfde aantal hutten als vorig jaar aan te houden. Maar … we willen wel iets speciaals gaan doen met het bouwen van de hutten zelf …

De inschrijving start begin april. Er komt een nieuwsmail naar degenen die vorig jaar hebben meegedaan waar en wanneer er kan worden ingeschreven. Dit jaar geldt ‘inschrijven = betalen’. Er zal een prijs gelden van in beginsel € 25 per kind.

Het organisatieteam is versterkt met enthousiaste bewoners die vorig jaar ook hebben meegedaan. We werken samen aan een leuk en afwisselend programma, zowel buiten als binnen. Het paardrijden blijft natuurlijk!

Het huttenbouwdorp is opnieuw in de eerste week van de zomervakantie, dit jaar van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 juli.

Meer weten? Meedoen? U kunt een mail sturen naar contact@huttenbouwdorpgoudsehout.nl en/of u abonneren op onze nieuwsmail.

Meer informatie volgt!