Thema

Thema 2020: zandsculpturen en zandkastelen

De bouwers gaan dit jaar aan de slag met emmer, schep, troffel, voeger of plakspaan en dan iets moois maken met zand en water.

 

 

 

 

 

 


Thema 2019: Een ouderwetse kermis ….

Wat hebben wij gehoord  … !?!  …. Waarzegster Trees is op bezoek geweest bij Sterke Willie. Ze heeft langdurig haar glazen bol bestudeerd en voorspeld dat een ouderwetse kermis zal neerstrijken in het Goudse. Welke attracties precies zullen komen is nog niet duidelijk. Komt er een heus spookhuis, een schiettent of een grote schommel? Misschien maakt ‘de vrouw met de baard’ haar opwachting, een heuse degenslikker of wellicht een vuurspuwer? De timmerlieden van het huttenbouwdorp hebben daar vast goede ideeën voor! Dus leg de hamer en je werkhandschoenen maar vast klaar, want het volgende huttenbouwdorp Goudse Hout is van 23 tot en met 25 juli op het terrein van De Goudse Manege.

Een ouderwetse kermis …. !?!?

 


Thema 2018: Leven als een indiaan !

En het thema voor dit jaar is  Leven als een indiaan !  Het wordt daarom niet zomaar een huttenbouwdorp … het wordt een indianen-huttenbouwdorp met hopelijk ook tipi’s (wigwams), wichitaa’s (grashutten) of chickee’s (paalhutten). Alles onder leiding van opperhoofd Willifred. Het opperhoofd zal alle huttenbouwers graag vertellen hoe je de beste indianen-hutten kan maken … en hij weet alles van de dromenvangers, het windorgels en het maken van een goede amulet.

 

Een belangrijke brief van Koning Wilfred  …

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR ALLE BOUWERS VAN HUTTENBOUWDORP GOUDSE HOUT 2017!!!

Beste bouwers,

Wij hebben een brief ontvangen van Koning Wilfred de Eerste. Het is belangrijk, hij schrijft het volgende:

“Beste bouwers van Huttenbouwdorp Goudse Hout,

Er is vorige week iets ergs gebeurd. Ik weet niet hoe het nu verder moet. Mijn kasteel is weg, mijn hele hofhouding is weg en ik zit hier helemaal alleen op mijn lege landgoed.

Maar … ik heb begrepen dat jullie je hebben aangemeld voor een huttenbouwdorp! Vlakbij mijn landgoed! Dus kunnen jullie mij helpen? In plaats van dat jullie allemaal een eigen hut bouwen, dat jullie meehelpen met het bouwen van een nieuw kasteel? Zou dat kunnen?

Nu weet ik dat jullie nog twee weken naar school moeten, dus zouden jullie alvast kunnen nadenken over een mooi kasteel!? Bijvoorbeeld met:
– torens die je van verre al kunt zien, en dat ik heel ver kan rondkijken ,
– een ridderzaal/balzaal, de mooiste kamer van het kasteel waar al het bezoek werd ontvangen,
– een slaapzaal waar ik en de hofhouding kunnen slapen (hemelbed, stapelbedden, bedstee, etc),
– een koetshuis en een paardenstal, waar alle koninklijke koetsen en paarden kunnen staan,
– een keuken met zo’n grote open haard,
– de wapenkamer, waar de wapens, harnassen en soms zelfs een kanon,
– een gemak (je weet wel: een middeleeuws toilet),
– een gevangenis waar de boeven opgesloten kunnen worden,
– een supersonische ophaalbrug die op en neer kan.

Zouden jullie dat willen doen? Dat we straks op Het Huttenbouwdorp Kasteel, sorry Huttenbouwdorp Goudse Hout met elkaar een nieuw kasteel gaan bouwen … !?

Op internet zijn tal van plaatjes te vinden. Hieronder staan er al een paar. Daar kun je ook details zien. En zoals een oud spreekwoord zegt: “Een goede voorbereiding is het halve werk”.

Met heel veel dank en koninklijke bouwgroet,
Koning Wilfred

PS Beste kinderen, we kunnen hem toch wel helpen … !?