Nieuws

Ook in 2021 geen huttenbouwdorp goudse hout ….

 

Beste huttenbouwers, geachte vrijwilligers,

Er komt nog een ‘officieel’ bericht, maar zoals het er nu naar uitziet zal er ook dit jaar (2021) helaas geen Huttenbouwdorp Goudse Hout zijn. Dat heeft mede te maken met de corona omstandigheden. .

Voor kinderen die de laatste week van de zomervakantie willen timmeren verwijzen wij naar www.huttenbouwdorpnoorderhout.nl .

Voor meer informatie kunt u altijd bellen met de Goudse Manage of een mail sturen naar contact@huttenbouwdorpgoudsehout.nl.

Gouda, mei 2021

 

 


 

Dit jaar geen huttenbouwdorp

Beste huttenbouwers, geachte vrijwilligers,
Onlangs, op dinsdag 21 april, heeft de overheid in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus, vergunningsplichtige evenementen verboden tot 1 september 2020. Dat betekent dat we omwille van bescherming van ons aller gezondheid dit jaar GEEN huttenbouwdorp of zoals aangekondigd zandfestijn Goudse Hout kunnen organiseren. We zullen het nog een jaar moeten doen met de herinneringen aan vorige edities. Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, schud geen handen, was je handen met zeep gedurende 20 seconden, nies en hoes in de binnenkant van je elleboog & blijf gezond. We hopen je bij een volgende editie van het huttenbouwdorp Goudse Hout graag weer te ontmoeten!

 


 

Corona

Beste ouders en kinderen,

De wereld is in de ban van het corona virus. Onze overheid heeft maatregelen afgekondigd om besmetting te voorkomen, de infectie te bestrijden en de invloed ervan zoveel mogelijk te beperken. Vergunningsplichtige activiteiten zijn in ieder geval tot 1 juni niet toegestaan, sportaccommodaties en horeca zijn gesloten, we blijven zoveel mogelijk thuis en houden in ieder geval 1,5 meter afstand tot elkaar. Deze maatregelen zullen voorlopig van kracht blijven. We kunnen op dit moment geen duidelijkheid geven over het wel of niet doorgaan van het huttenbouwdorp / zandkastelen bouwen komende juli op De Goudse Manege. Daarvoor zijn er nog te veel onzekerheden. Als de gezondheidsrisico’s te groot zijn zal het zomerevenement niet doorgaan. Inschrijven is voorlopig nog niet mogelijk. We houden u via deze website op de hoogte van de ontwikkelingen. In de tussentijd wensen we u allen veel sterkte en inspiratie om deze uitdagende periode goed door te komen.

Eerste lustrum Huttenbouwdorp Goudse Hout

Van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 juli vieren we het eerste lustrum van het Huttenbouwdorp Goudse Hout. Wie had dat gedacht toen we in 2016 bijna zijn weggewaaid van de parkeerplaats naast de wielerbaan?! Inmiddels is het een vertrouwde activiteit geworden in de eerste week van de zomervakantie.

Omdat Huttenbouwdorp Goudse Hout vijf jaar bestaat gaan we in 2020 iets bijzonders doen. De hamers, nijptangen en breekijzers mogen dit jaar in de materiaalkist blijven. De bouwers hebben in deze editie meer aan een emmer, schep, troffel, voeger of plakspaan. We gaan namelijk aan de slag met zand en water.

 

De eerste dag zal in het teken staan van het bouwen van een bergdorp. We gaan leren wat de juiste verhouding is tussen zand en water om echte kunstwerken te kunnen maken. We gaan proberen of het lukt om met mallen en in 3D te werken. Met andere woorden de huttenbouwers van De Goudse Hout gaan hun skills uitbreiden!

Wat we de andere dagen precies gaan doen, dat verklappen we nu nog niet. Wat we wel al vertellen is dat:

 • we opnieuw te gast zijn op De Goudse Manege
 • informatie beschikbaar komt via de website www.huttenbouwdorpgoudsehout.nl en via Facebook
 • deelname open staat voor kinderen in de basisschoolleeftijd
 • we niet alleen gaan bouwen, maar ook andere activiteiten doen
 • ook dit jaar weer een onderdeel met paarden in het programma zit
 • inschrijven mogelijk is na de meivakantie
 • we voor elk kind een bijdrage vragen van €25,-
 • en voor elke inschrijving vragen of een volwassene een dagdeel kan meehelpen
 • op maandag 20 juli de informatieavond is ter voorbereiding op het huttenbouwdorp.

Wij hebben er weer zin in, jij ook?

Met vragen kun je terecht op ons emailadres  contact@huttenbouwdorpgoudsehout.nl  .

Tot ziens in juli bij het Huttenbouwdorp Goudse Hout!

 


 

Terugblik op een warm en geslaagd huttenbouwdorp 2019

Verslag van alweer het vierde huttenbouwdorp Goudse Hout

Het thema van dit jaar was ‘ouderwetse kermis’. De timmerlieden en hun ouders (waarvan de meesten ook actief waren als vrijwilliger) werden ontvangen door Sterke Willie, Mo Vanalles, Duitenteller Martin en Waarzegster Trees. Voor de derde keer was De Goudse Manege gastheer van het huttenbouwdorp.

Niet het weer bleek de grootste spelbreker dit jaar, dat waren de grote leiders van onze wereld. Queen Elisabeth van Engeland met al haar kleinkinderen en achterkleinkinderen had de familieschommel ingepikt, het menselijk kanon zat nog op de boot terug van Amerika waar het dienst had gedaan voor president Trump, de reservering van het spookhuis bleek overruled door Kim Jong-un en de botsauto’s hadden onderweg naar Gouda gebotst en stonden vast op de snelweg…. Om kermis te kunnen vieren zat er dus niets anders op dan zelf attracties te bouwen!

En dat kunnen de timmerlieden van huttenbouwdorp Goudse Hout, ook bij 35 graden Celsius! Wat zijn het prachtige attracties geworden, onder andere een spelletjeskraam, een draaimolen, griezeltouwtjes als variant op Touwtje Trek, droomvlucht en een scary ride. De inwendige mens werd niet vergeten in de Limokorn waar popcorn en limonade werd verkocht.

In verband met de hoge temperatuur had de organisatie het programma aangepast. Er was minder timmertijd dan voorgaande jaren. Daarvoor in de plaats werd onder andere een kermisbingo en een snoepjes carrousel georganiseerd opdat de kinderen in de schaduw aan de slag konden met het thema. Er werden vaker (drink-)pauzes ingepast en er is nog niet eerder zoveel fruit gegeten!

Dit jaar mochten de kinderen voor het eerst zelf hun bouwsels beoordelen. Samen met de leiding en de vrijwilligers mochten ze stemmen op de beste attractie. Met 79 stemmen is winnaar van huttenbouwdorp Goudse Hout 2019: De griezel achtbaan. De timmerspoken van dit bouwsel waren: Nathan, Anna, Sophie, Luna, Sigrid, Fleur, Thirza en Dia. Van harte gefeliciteerd! Hun prijs? Een lekkere zuurstok! En die was er ook voor elke andere bouwer.

Behalve hutten (of zoals dit jaar attracties) bouwen zijn er ook altijd nevenactiviteiten. Zo gingen we deze keer met paard en wagen op pad.

De natuurspeeltuin is weliswaar nog niet officieel geopend, toch konden we er al met onze timmerlieden terecht. De verkoelende wind over het water van de Goudse Hout en de nieuwe speeltoestellen vormden een welkome afwisseling. Diverse groepjes hebben ook een naam verzonnen voor de nieuwe natuurspeeltuin. Die zal de organisatie insturen naar de vrienden van De Goudse Hout. Wie weet zit de winnende naam er tussen?

Het is weer voorbij, maar wat hebben we genoten met z’n allen! Dank aan iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen om dit vakantie evenement tot een succes te maken. Hier nog een speciaal woordje voor de trainees van dit jaar Jasmijn, Dagmar, Joa, Tijmen, Mathijs, Per, Nathalie en Hub, tieners die zich drie dagen belangeloos hebben ingezet voor het huttenbouwdorp. Ze zijn voor de organisatie en voor de kinderen goud waard!

En wat doen we volgend jaar? Dat is nog een beetje een verrassing… We kunnen alvast aankondigen dat het zal plaats vinden van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 juli 2020. Wellicht tot dan!

Hartelijke groeten van Sterke Willie, Mo Vanalles, Duitenteller Martin en Waarzegster Trees

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Belangrijk: aangepast programma vanwege de warmte

Beste ouders, vrijwilligers, kinderen, vrijwilligers,

Vanwege het warme weer is er gisteren en vandaag een aangepast programma geweest. Ook voor vanavond en morgen wordt het programma aangepast:

 • Het avondspel vanavond gaat NIET door.
 • Morgenochtend begint het programma op de gewone tijd, dus tussen 9.00 en 9.30 uur aanmelden.
 • Morgen stoppen we eerder. Vanaf 15.00 uur zijn ouders, familieleden, vriendjes en vriendinnetjes en belangstellenden van harte welkom om de gemaakte hutten / kermisattracties te bewonderen.
 • Het huttenbouwdorp eindigt om 16.00 uur.

Met vriendelijke groet,
Organisatieteam Huttenbouwdorp Goudse Hout

 


 

Informatiebijeenkomst voor ouders maandag 22 juli

Beste kinderen, ouders, vrijwilligers,

Nog even en dan gaan we bouwen aan een ouderwetse kermis! Van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 juli is er weer een feestelijk huttenbouwdorp bij de Goudse Manage. De voorbereidingen lopen goed, ook het hout staat al klaar!

Graag nodigen wij alle ouders en verzorgers weer uit voor de traditionele informatiebijeenkomst. U kunt alle vragen stellen en u krijgt informatie over het programma en enkele organisatorische zaken. Ook kunt u dan nog de beschermzooltjes bestellen.

De bijeenkomst is bij de Goudse Manage, maandagavond 22 juli, de aanvang is 20.00 uur en de koffie staat klaar.

 


 

Voorbereidingen klaar, woensdagmiddag Goudse Hout !

Goed nieuws, de voorbereidingen voor het Huttenbouwdorp Goudse Hout zijn zo goed als klaar! Zo is dit weekend het hout al bezorgd. Ook het thema van dit jaar ‘een ouderwetse kermis’ zal voor de kinderen leuke verrassingen geven. Naast huttenbouwen zijn er natuurlijk ook extra activiteiten.

Woensdag 24 juli gaan we bijvoorbeeld op een bijzondere manier de Goudse Hout verkennen. Hoe, dat verklappen we nog niet maar het heeft iets met paarden te maken …. Op dit moment wordt dit natuurgebied opnieuw ingericht. Zo komt er een nieuwe natuurspeeltuin, die al bijna klaar is. Op de foto’s is te zien hoe het gaat worden.

Diezelfde woensdag organiseert de Goudse bibliotheek tussen 11 en 13 uur een tuinwandeling in de Heemtuin Goudse Hout. Kinderen leren dan over bomen en kruiden en waar ze voor gebruikt worden. Het zal dus druk worden in De Goudse Hout!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Binnenkort nieuws over de hutindeling

Er zijn al weer veel aanmeldingen voor het Huttenbouwdorp Goudse Hout 2019. Dit weekend beginnen we met de hutindeling. Het is altijd een hele klus, want alle vriendjes en vriendinnetjes willen bij elkaar in de hut. Maar elk jaar lukt het weer om met alle wensen en voorkeuren rekening te houden. We hopen deze maand nog iedereen te kunnen berichten over de hutindeling.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus mocht je nog willen meedoen …. kijk dan op https://www.huttenbouwdorpgoudsehout.nl/huttenbouwdorp/aanmelden/

Alle kinderen uit Achterwillens en Middenwillens zijn weer welkom.

Het thema dit jaar? ‘Een ouderwetse kermis ….!’

 


 

Inschrijving huttenbouwdorp 2019 start 5 mei as.

De inschrijving start komend weekend !

En wat horen wij …. Waarzegster Trees is op bezoek geweest bij Sterke Willie. Ze heeft langdurig haar glazen bol bestudeerd en voorspeld dat een ouderwetse kermis zal neerstrijken in het Goudse. Welke attracties precies zullen komen is nog niet duidelijk. Komt er een heus spookhuis, een schiettent of een grote schommel? Misschien maakt ‘de vrouw met de baard’ haar opwachting, een heuse degenslikker of wellicht een vuurspuwer? De timmerlieden van het huttenbouwdorp hebben daar vast goede ideeën voor! Dus leg de hamer en je werkhandschoenen maar vast klaar, want het volgende huttenbouwdorp Goudse Hout is van 23 tot en met 25 juli op het terrein van De Goudse Manege.

Een ouderwetse kermis …. !?!?

Komende zondag 5 mei in de voormiddag kunnen de timmerlieden zich inschrijven ….