Nieuws

Geslaagd huttenbouwdorp

Beste ouder/verzorgers/vrijwilligers,

We kunnen terugkijken op weer een geslaagd huttenbouwdorp. Het waren leuke, enthousiaste dagen met veel activiteiten en getimmer en gelukkig weer alle faciliteiten van de Goudse Manege. Hieronder enkele sfeerfoto’s, achtereenvolgens hout halen van het Noorderhout, drukbezochte informatiebijeenkomst, aankomst Opperhoofd Willifred en sqaw Pocaresie, hoe gaan we de hut/tipi bouwen, aan de slag!, het dagprogramma, uitleg aan de kids (veel drinken!), de hutten vorderen snel, dank weer aan het Rode Kruis, dank aan T&D Bouwmarkt

en de slotbijeenkomst met prijsuitreiking.  Volgend jaar dus weer een feestelijk zomerevenement!

Informatiebijeenkomst maandagavond 16 juli

Alle ouders zijn van harte welkom op de informatie bijeenkomst over Huttenbouwdorp Goudse Hout 2018, op maandagavond 16 juli, om 20.00 uur, bij de Goudse Manege. Met informatie over onder andere het programma en organisatorische / praktische zaken. De koffie staat klaar!

 


 

Voorbereidingen klaar !

Beste ouders en kinderen,

De voorbereidingen zijn zo goed als klaar: er is weer een leuk programma samengesteld en we weten zeker dat er dit jaar mooie indianen hutten gebouwd gaan worden! Het Opperhoofd Willi heeft al gezegd dat hij bijna niet kan wachten. Ook is er al veel hout verzameld. Morgen wordt de hutindeling en de vrijwilligersindeling verstuurd. Gelukkig helpen alle ouders weer mee, dank daarvoor. Komende week volgen er nog meer informatiemails, zoals over het programma en praktische zaken wat mee te nemen. En houdt u maandagavond 16 juli alvast vrij, dan is er de informatiebijeenkomst voor ouders.

Graag tot binnenkort, dan gaan we ‘Leven als een Indiaan’ !

 

 

Lentefair 22 april op Goudse Manage: vier het voorjaar !

Lentefair Goudse Hout: vier het voorjaar!

 

 

Het natuur- en recreatiegebied de Goudse Hout is het meest veelzijdige sieraad van Gouda Noord.

Op 22 april van 11.00 – 16.00 uur kunt u kennismaken met de vele facetten van dit prachtige gebied. Een informatie- en verkoopmarkt op de Goudse Manege is het centrale vertrekpunt. Een overzicht en programma zijn daar beschikbaar. Daar en op vele andere plaatsen in de Goudse Hout kunt u meedoen aan allerlei activiteiten en kennis maken met uiteenlopende aanbiedingen voor jong en oud.

Een greep uit de activiteiten:

De Goudse Koetserij verzorgt per koets het transport tussen vier haltes in de Goudse Hout;
Een voorjaarsexcursie wordt verzorgd door de Heemtuin;
Proefzeilen op de plas kun je bij scouting Kastanujo;
Kikkers en padden vinden voor grootouders en kleinkinderen met het IVN
Een puzzeltocht voor basisschoolleerlingen bij het bewoners Netwerk Achterwillens;
Een stekjesmarkt bij de volkstuinvereniging Nieuw Leven;
Een clinic skaten van de Goudse Schaatsclub;
Een pony of een paard beleven, een e-bike testen op de Goudse Manege;
Scoutingactiviteiten bij meerdere scoutingclubs;
Behendigheidsdemonstraties op het trainingsveld voor honden;
In de binnen rijbaan van de manege is de promo-wagen aanwezig van Staatsbosbeheer, is er verkoop van beelden, recycle-sieraden en magneet sieraden, curiosa en schilderijen, moestuin producten;
Doorlopend zijn er activiteiten in het leslokaal van de manege als een clinic joga door Sasafit en een workshop de magie van aromatherapie; er zijn kramen waar kleding bedrukt kan worden, waar je kunt kennis maken met de aanpak van stress-release en balans-metingen;
Om 15.00 uur brengt het Voxpopkoor een ode aan de lente;
Om 15.30 uur is de uitslag van de fotowedstrijd;
Etc.

Voor meer informatie, zie  www.goudsehout.nl/lentefair.

De organisatie is in handen van de Goudse Manege, de Goudse Herdershonden vereniging en het bewoners Netwerk Achterwillens. Communicatie met de organisatoren verloopt via lentefairgoudsehout@gmail.com.

Graag tot ziens iedereen !

Inschrijving start as. maandag 2 april

Beste kinderen, beste ouders en vrijwilligers,

Ook dit jaar weer een Huttenbouwdorp Goudse Hout!

Voor wie

Na het succes van vorig jaar komt er dit jaar weer een fantastisch Huttenbouwdorp Goudse Hout. Alle kinderen uit Achterwillens en Middenwillens uit groep 3 tot en met 8 zijn welkom voor dit leuke evenement aan het begin van de zomervakantie.

Waar en wanneer: eerste week zomervakantie (17-19 juli) bij de Goudse Manage

Huttenbouwdorp Goudse Hout is ook dit jaar weer in de eerste week van de zomervakantie, van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 juli 2018. We zijn opnieuw te gast bij de Goudse Manege! Vorig jaar was het de eerste keer op het terrein van de Goudse Manege en dat is kinderen, ouders en vrijwilligers zeer goed bevallen.

De hutten staan dichter bij elkaar en alle voorzieningen zijn vlakbij, zoals toiletten, binnenruimte en de keuken van de Goudse Manege. Uiteraard zijn wij de Goudse Manege zeer erkentelijk voor de geboden gastvrijheid!

Met extra activiteiten en nieuwe natuurspeeltuin

Naast het bouwen van mooie hutten zijn er dit jaar weer extra sport- en spelactiviteiten voor de kinderen, zowel op de manege als in het Goudse Hout. En ook dit jaar mogen we weer paardrijden bij de Goudse Manege. Het Avondspel op de woensdagavond voor de oudere kinderen blijft… wat dat is blijft nog even een verrassing …..! En hopelijk is de nieuwe Natuurspeeltuin in de Goudse Hout open: dan zullen we daar zeker gaan kijken en spelen.

Sfeer en opzet

Wat blijft is het kleinschalige, gezellige karakter. Het aantal kinderen dat kan meedoen is beperkt. De planning is om net als vorig jaar acht hutten te gaan bouwen.

Het thema dit jaar is ‘Leven als een indiaan’!

Het wordt niet zomaar een huttenbouwdorp … het wordt een indianen-huttenbouwdorp met hopelijk ook tipi’s (wigwams), wichitaa’s (grashutten) of chickee’s (paalhutten). Alles onder leiding van opperhoofd Willifred. Het opperhoofd zal alle huttenbouwers graag vertellen hoe je de beste indianen-hutten kan maken … en hij weet alles van de dromenvangers, het windorgels en het maken van een goede amulet.

Inschrijven en betalen

De inschrijving start maandag 2 april as. U kunt uw kind(eren) aanmelden via het formulier op deze website Naar aanmeldformulier. Meedoen kost € 25 per kind. Daarnaast vragen we per kind een dagdeel hulp van een ouder/verzorger/opa/oma/wijkbewoner, geen talent willen we onbenut laten!

U kunt altijd contact opnemen met de organisatie indien u een betalingsregeling wilt. Na inschrijving ontvangt u een factuur op het ingevulde mailadres. Na betaling is de deelname definitief.

Meer weten?

Vragen? Ideeën of suggesties? U kunt altijd een mail sturen naar contact@huttenbouwdorpgoudsehout.nl of bellen met 06 38022292 (Resie) of 06 239 56 999 (Martin).

Graag tot ziens in de zomervakantie!

 

NB Locatie Huttenbouwdorp Goudse Hout

De Goudse Manege, Goudse Houtsingel 101

NB Parkeren tijdens het Huttenbouwdorp

Op het parkeerterrein naast de wielerbaan (Kale Jonkerpad) en via het wandelpad en de tijdelijke brug naar het Huttenbouwdorp

 


 

Huttenbouwdorp ook in 2018 !

Ook dit jaar is er weer een huttenbouwdorp voor jong en oud! Het is in de eerste week van de zomervakantie, waarschijnlijk van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 juli 2018. We zijn deze zomer weer te gast óp het terrein van de Goudse Manege zelf, dus vlakbij alle voorzieningen en activiteiten! Houdt deze website en facebook pagina in de gaten of abonneert u zich op de nieuwsmail. Deelnemers van vorige jaren krijgen van te voren bericht wanneer de inschrijving opent.